top of page

- INDIE -

Taj Mahal

-

Je po staletí  známá jako země zlata a aromatického koření. Indická kuchyně pak jako nenapodobitelné dílo filosofie a náboženství.Klima Indie poskytuje podmínky pro růst nesčetných druhů koření. Jejich použití indický národ zhodnotil v tisíciletých zkušenostech a vytvořil tak vyjímečnou a osobitou kuchyni. Žádná jiná kuchyně na světě se nemůže rovnat s jejím půvabem, tajemstvím a rafinovaností. Žádná jiná kuchyně nespojuje tak harmonicky péči o chuť jídla a jeho vliv na člověka. Indové věří, že všechno co jíme, ovlivňuje nejen naše tělo, ale také duši.

Indická kuchyně je kromě výborné chuti také velice zdravá. Většina používaných surovin a koření přispívá k dobrému zdraví. Není překvapivé, že ikdyž Indové pravidelně a často jedí, je obezita v Indii spíše sporadickým jevem.

“Nejlepší kuchař.” 

Všechna jídla v naší restauraci připravuje rodilý Ind. Pochází z rodiny, jejíž členové byli po celé generace profesionálními kuchaři. Z rodiny, kde kuchařské umění a tajemství přípravy pokrmů přechází z otce na syna.

Toto umění bylo v r.2005 a v r.2008 oceněno i porotou mezinárodního gastronomického festivalu v Českých Budějovicích.

* * * 
bottom of page